И ТАКА ТРЕБАЛО ДА СИ ОДИ – НА ПОВЛЕЧЕНИОТ БУГАРСКИ АМБАСАДОР МУ БИЛ ЗАВРШЕН МАНДАТОТ ВО СКОПЈЕ

0
725

Ангел Ангелов како новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Бугарија во Македонија ги предал копиите од акредитивните писма на 7 декември 2018 година што значи дека тој веќе петта година ја вршел функцијата бугарски амбасадор во Скопје, а мандатот на бугарските амбасадори во светот трае 4 години.
Бугарскиот претседател Румен Радев вчера спектакуларно објави дека го повлекува бугарскиот амбасадор во Скопје, Ангел Ангелов, во знак на протест за претепувањето на охриѓанецот Христијан Пендиков и поради непочитување на правата на Бугарите во земјава.

А всушност, како што стојат работите, амбасадорот Ангелов секако требало да си оди од земјава затоа што веќе му биле изминати 4 години од неговиот мандат во Македонија.

Ангел Ангелов како новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Бугарија во Македонија ги предал копиите од акредитивните писма на 7 декември 2018 година што значи дека тој веќе петта година ја вршел функцијата бугарски амбасадор во Скопје, а мандатот на бугарските амбасадори во светот трае 4 години.
Ангелов во Скопје е заменет од вршител на должност кој има слични ингеренции како и именуван амбасадор.