И ПОКРАЈ ВАКВИТЕ ЗАКАНИ КРИМИНАЛИТЕ ЌЕ БИДАТ РАЗОТКРИЕНИ : ПОЖАРОТ ВО ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО БИЛ ПОДМЕТНАТ ЗА ДА СЕ УНИШТАТ ДОКАЗИ?

0
2130

Вечерва кратко после полноќ е запалена дирекцијата на јавното претпријатие Паркови и зеленило – Скопје, а директорот на претпријатието Зухејер Реџепи смета дека пожарот е подметнат со цел да се прикријат докази за сторен криминал во претпријатието.

Во изјава за Инфомакс од местото на настанот Реџепи посочи дека при спроведениот попис во магацинот на претпријатието било утврдено дека недостасуваат материјали во вредност од неколу милиони денари, за што директорот чекал да поминат сите законски рокови за пописот и да се покрене соодветна судска постапка.

– Тука сум на лице место откако ми се јавија чуварските служби, фала му на Господ што нема некоја поголема штета ама сум многу разочаран од овој обид да се запалат овие простории. Искрено да ви кажам како директор се сомневам дека е ова резултат на вонредниот попис што го направивме со надлежните, стрчлните луѓе во самиот магацин и констатирано е дека фалат материјали во магацинот во вредност однеколку милиони денари.

Јас се сомневам дека се обиделе да ја запалат архивата, очигледно сакале да ги прикријат трагите на криминалот. Јас сметам дека е ова најлошата варијанта како одлучиле да го скријат криминалот ама ние како раководство на ЈП Паркови и злеенило нема да застанеме тука. Ќе одиме до крај додека криминалците не завршат каде им е местото, посочи Реџепи кој кажа дека досега немал закани и дека ваквиот настан нема да ги запре процесите на обелоденување на сите криминали.
Вечерва кратко после полноќ е запалена дирекцијата на јавното претпријатие Паркови и зеленило – Скопје, а директорот на претпријатието Зухејер Реџепи смета дека пожарот е подметнат со цел да се прикријат докази за сторен криминал во претпријатието.