И МИРКА ПРЕД КОЛУМНА ВО ,,ДНЕВНИК” СЕ ПРЕТЕРА СО ТОА РАКИЈАТА И РАСПАЛИ ПО ГРУЈОТА И ВМРО-ДПМНЕ: Мирка – Ги жалам вмровците кои по сите вакви лакрдијашки одлуки, веќе не можат да им се опулат на луѓето

0
823

mirkaГлавниот колумнист на куртоните Мирка Велиновска во своја колумна во ,,Дневник” жестоко плука по Бејли но и плука колективно по вмровците и Грујо, човек таман мисли дека паузирала со алкохолот таа се претерала. Еве што дел од колумната во ,,Дневник” на оваа издртавена бабетина :

Не е бре нормално сите да се прават мутави и да не прашаат или кажат што е со Никола Груевски? Зошто тој не е на чело на старата влада? Не е уставен. Не е подобен. Развластен ли е, во куќен притвор ли е, забранет ли е? Тој ли раководи со ДПМНЕ или и таму статира? Смее ли да комуницира со странци, може ли да патува, под евро-атлантски санкции ли е? Во кое својство му се колне на помошникот на Нуланд дека сме биле посветени на евро-атлантските интеграции. Од каде знае кога народот веќе сто отсто е против овие завојувачко–пљачкашки и профитерски групировки? Му важи ли уште поглаварскиот потпис во криминално-неуставни договори кои му ги тураат под нос за потпис евроатланските „олеснители“ или има назначено овластен паралелен потписник. Kој е тој? Тодоров? Поповски? Јолевски?

За кредибилноста ми беше думата. Ги жалам вмровците кои по сите вакви лакрдијашки одлуки, веќе не можат да им се опулат на луѓето. Свесни се дека овој тренд ги прави и нив и нивната партија некредибилни во очите на македонското граѓанство. Што е и цел на изедувачот Бејли. Треба до ,,којзнае кога изборите“ да ги изедначи со некредибилниот и терористички СДСМ со тапија (македонска постмодерна верзија на ИСИЛ, историски, на фашистичките квислинзи) за да го препарира теренот за колективно доброволно самоубиство.