И КУЧИЊАТА ЌЕ ПАТУВААТ СО “СЕВЕРНА“

0
204

Сопствениците на кучиња и други животни во Македонија за кои е задолжителна патна исправа за патување во странство треба да имаат патни исправи со Северна Македонија место Република Македонија.Сопствениците на кучиња и други животни во Македонија за кои е задолжителна патна исправа за патување во странство треба да имаат патни исправи со Северна Македонија место Република Македонија.

Сепак ветеринарните амбуланти, кои ги издаваат овие документи немаат добиено известување дали тие што имаат патни исправи за милениците со старото име задолжително треба да ги сменат.За разлика од проблемите на граѓаните со налепниците НМК, испаѓа дека државата била поорганизирана за патните исправи на кучињата, мачките и останатите животни, па патни исправи за нив со „Северна“ се издаваат повеќе години.