И Жарко Луковски, кумашинот на Сашо Мијалков започнува со опструкции на СЈО: Телеком дава отпор, ВИП и ОНЕ соработувале

0
2363

Најголем отпор во соработката за предистражната постапка за прислушувањето која ја води Специјалното јавно обвинителство доаѓа од Македонски Телеком, дознава НОВАТВ. ВИП и ОНЕ соработувале, но од Телеком одбивале да бидат дел од истрагата на СЈО. Со оваа компанија обвинителството на Јанева засега нема никаква соработка, иако таа е неопходна бидејќи прислушувањето во најголем обем се врши преку следење на разговорите на мобилните телефони.

Главен оперативен директор на Македонски Телеком е Жарко Луковски. Тој е еден од аболираните од страна на Претседателот Ѓорѓе Иванов за кривичните дела „Повреда на слободата на определување на избирачите“ и „Повреда на тајноста на гласањето“.

Целиот текст ОВДЕ