И Вибер воведува енкрипција на пораките

0
1828

Viber најави дека целата комуникација која ја водите преку апликацијата ќе биде заштитена со енкрипција меѓу примачот и испраќачот што ќе биде одлично за околу 700 милиони корисници кои би ја сочувале својата приватност.

Исто така воведен е и скриен чат каде ќе може да ги криете пораките кои нема да се прикажуваат во главното мени.