ИСУСЕ ХРИСТЕ, АБЕ ОВИЕ 24/7 НА ШАЛТЕРИ ВИСЕЛЕ : СЈО откри 35 банкарски сметки на Груевски, а 27 на Пешевски!

0
1599

Никола Груевски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, има 35 сметки во банка, а поранешниот вицепремиер Владимир Пешевски, нешто помалку, или 27 банкарски сметки, говорат податоците на СЈО.

Овие податоци Специјалното јавно обвинителство ги објави во обвинителните акти за случаите „Титаник“ и „Траекторија“, во деловите каде што за Груевски и Пешевски предлагаа да им се одреди мерката притвор.

Повеќе за ова на Фокус.мк