Истражниот судија за смртта на Младенов прв пат работел на ваков случај, а претходно бил партиски потрчко во општински комитет на ДПМНЕ

0
1020

soobrakajka mladenov pol

Истражниот судија за прв пат работел на ваков случај и немал искуство, како што вели Јанкулоска тој бил од општински.

Иво Котевски признава дека истражниот судија направил “утки“ ама не треба тоа да го знае јавноста, рече Заев на прес конференцијата во партиското седиште.

Котевски вика дека УБК не соработувала со истрагата, па и не знаел истражниот судија каде да го прати возилото. Тоа е втора причина за отворање на нова истрага, рече Заев.