ИСТОРИЈАТА СЕ ПОВТОРУВА – ПАК НА КОМУЊАРИТЕ ИМ СЕ ПАДНА ДА ОДРАБОТАТ ЗА ТАТКОВИНАТА: ТАКА БЕШЕ И 1945-ТА, И 1991-ВА И 2001-ВА, ТАКА Е И СЕГА 2018-ТА, ВМРОВЦИТЕ КАКО И СЕКОГАШ САМО СЕ УДИРААТ ВО ГРАДИ, НО КОГА И ТРЕБААТ НА ДРЖАВАТА НИКАДЕ ГИ НЕМА!!!

0
2755

Комуњарите растрчани со ќесиња на ова вруќото, наместо дома да спремаат деца за у школо и да си бркаат своите маки и проблеми, трчаат од врата на врата, повторно се вложуваат себеси за доброто на државата – ја носиме Македоња во ЕУ и НАТО.

И некако, во историјата, секогаш било така. И во 1945-та партизаните мрзнеа по тоа вукојебините во планините и се бореа со фашистите додека ВМРО-вците седеа на топло и гнетеа тулумби и баклава, и во 1991-ва комуњарите се заложија земјата да се цепи без војна и се растрчаа по касарните мирно да си отиде ЈНА да не биде крв до колена, и се растрчаа народот да го убедат да излезе на референдум, ВМРО-вците тогаш врескаа против референдум и навиваа да има војна со ЈНА, потоа и во 2001-ва комуњарите се впрегнаа да се постигне рамковниот договор за да нема крв до колена, а ВМРО-вците тогаш навиваа за поделба на земјата, така и сега во 2018-та комуњарите се вложуваат себеси и својот политички капитал за доброто на земјата да конечно се докопаме до ЕУ и НАТО, а ВМРО-вците навиваат да останеме слепо црево на балканот.

Секогаш било така, комуњарот само гине за земјата а вмровецот само пее песни, лока, прди и се валка по ливади како свиња преранета… И кој е на крајот вистински патриот, комуњарот или вмронот?!