Исмаил : Со криминалци може да се разговара само за нивно отстранување од власта

0
408

gunerismail

Зоран Заев во Брисел не ги застапува само интересите на СДСМ туку и на коалициските политички партии, како и на повеќе од 80 невладини организации и преку 400 интелектуалци што застанаа зад „Граѓаните на Македонија“, а спроти него седат луѓе што се на власт повеќе од девет години, истакнува професорот Ѓунер Исламаил, коментирајќи ја преговарачката рунда во Брисел.

– Финалниот резултат е дека Никола Груевски никако не го отстапува од својата премиерска позиција. Заев не е тврд во ставовите, туку тоа се единствените ставови, кои одговараат на европските вредности, бидејќи со криминалот може да се разговара само за начинот на негово остранување од власт – вели Исмаил.

Целиот текст можете да го прочитате на Плусинфо ОВДЕ