ИНЦИДЕНТ ВО СРПСКОТО СОБРАНИЕ НА ДЕБАТАТА ЗА КОСОВО: ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ НАРИПАА ДА ГО ТЕПААТ ВУЧИЌ, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НАПРАВИ ОБРАЧ И ГО СПАСИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ОД ЛИНЧ

0
498

Во инцидентот учествуваа пратеници од Двери, Движење Заветници, Народна партија и ДСС, кои го прекинаа говорот на српскиот претседател Александар Вучиќ скандирајќи и велејќи „Предавство“ и „Косово нема да го дадеме“, а потоа се упатија кон шефот на државата.

Жестоката дискусија на седницата на српското собрание на која се расправа за Косово, во еден момент прерасна во инцидент. Имено, како што јавува РТС, дошло до туркање меѓу опозицијата и пратениците од владејачката коалиција.

Во инцидентот учествуваа пратеници од Двери, Движење Заветници, Народна партија и ДСС, кои го прекинаа говорот на српскиот претседател Александар Вучиќ скандирајќи и велејќи „Предавство“ и „Косово нема да го дадеме“, а потоа се упатија кон шефот на државата.

По ова, станаа пратениците на СНС и дојде до туркање.