ИНТЕРЕСНО : Жена по 11 години дознава дека донаторот на крв кој и го спасил животот бил нејзиниот сопруг

0
1198

Лиан Жинченг од Тајван донира крв редовно, бидејќи тој имал 20 години, затоа што тој верува дека неговата крв ќе помогне да се спаси животот на непознати луѓе или тотални странци.

Пред 11 години, Лин Хифен доживеа тешка сообраќајна несреќа при што во нејзиниот механизам дојде до згрутчување на крвта при не функционирал на оптимално ниво. За среќа, нејзината состојба се стабилизирала по добивањето на 10 единици крв и две единици на изолирани тромбоцити.

7 години подоцна, Лин се врати во Синчу, град во северен Тајван, да го преземе нејзиниот семеен бизнис, а потоа таа се среќава со Лиан Жинченг, продавач на сладок ориз по што наскоро станаа пар.

Еден ден, и двајцата зборуваа за нивните блиски искуства, при што таа му раскажа на своето момче за нејзиниот третман во 2008 година. По сослушувањето, г-динот Лиан се пошегува: “Може ли да си ја примила крвта од мене?”

Таа побарала информации за нејзиниот крводарител од локалната крвна станица, “Кога ми кажаа дека е г-дин Лиан од Хсинчу, јас се изненадив”.

Во истото телевизиско интервју, Лиан изјави дека може да почувствува телепатска поврзаност меѓу него и Мис Лин, пред да го направат откритието. Се венчаат во март 2018 година.

Лиан ја охрабри јавноста да донира крв, со мотото “можеби ќе имаш шанса да ја спасиш својата идна сопруга”.