Интервју Генерал Стојанче АНГЕЛОВ најавува битка ВМРО против ДПМНЕ

0
1203

Текстот е објавен на 15 јануари 2016 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1058

 Генерал Стојанче Ангелов спаѓа меѓу најдоследните борци против груевизмот. Како последица на ваквиот негов ангажман, сега заработува за леб дури во Ирак, но најавува дека за изборите ќе биде тука. Ангелов типува дека на изборите ќе биде тешко, можеби и изедначено, но верува во победа на опозицијата.

 Разговараше: Јадранка КОСТОВА

 ФОКУС: Според дијагнозата на Каракамишева, вие сте на гурбет во Ирак, не од егзистенцијални или политички причини, туку поради духовна неисполнетост и љубовна празнина во вашиот дом.

АНГЕЛОВ: Овојпат спинот на режимот пласиран преку Каракамишева не помина кај граѓаните. Не помина дури ниту кај повеќето поддржувачи на Груевски. Особено не помина и наиде на остра осуда во дијаспората, дури и кај некои организации, кои традиционално му даваат поддршка на ВМРО-ДПМНЕ. И што е најинтересно, спинот не само што не помина, туку направи контраефект со досега невидена мобилизација, особено на социјалните мрежи. Не би сакал да сум на местото на Каракамишева.

Целото интервју ОВДЕ