ИЛИЈА ЈОВАНОСКИ – БЛАГОДАРНОСТ ДО ПРОТИВПОЖАРНАТА ЕДИНИЦА НА ГРАД ПРИЛЕП ЗА БРЗАТА ИНТЕРВЕНЦИЈА КОЈА СПРЕЧИ ПОГОЛЕМА КАТАСТРОФА ВО ЕДНА СЕМЕЈНА КУЌА

0
783
Благодарение на брзата и професионална интервенција на Територијалната противпожарна единица, спречена е поголема катастрофа во семејната куќа на нашите сограѓани Сашо Крстески и Зоран Трајаноски, во која попладнето изби силен пожар.
Она што е најважано, е дека во огнената стихија нема повредени и жртви.

Разговарајќи со сопствениците на куќата, ги уверив дека Општина Прилеп во рамки на своите надлежности ќе обезбеди финансиска помош за надоместување на дел од материјалните трошоци за обновување на нивниот дом.

Честитки до вработените на ТППЕ Прилеп, кои уште еднаш покажаа висока професионалност и одговорност во извршувањето на нивната ризична професија.
Фејсбук статус на градоначалникот на град Прилеп, Илија Јованоски.