ИЗМИНАТОТО ДЕНОНОЌИЕ ПРОИЗВЕДЕНИ 15.798 МЕГАВАТ ЧАСОВИ ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

0
397

– АД ЕСМ вчера произведe 15.798 мегават часови електрична енергија, соопшти Владата.

Овие количини се наменети за домаќинствата и малите потрошувачи, како и за потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во термоелектраните произведени се 13.572 мегават часови, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.226 мегават часови електрична енергија.