ИЗЕТ МЕЏИТИ ОД ДУИ ГО ЗАПУКА ВМРО-ДПМНЕ И ГРУЈОТА НА ФЕЈСБУК: ЈАС СУМ ПРОТИВ ВЛАДАТА СО ВМРО-ДПМНЕ!!!

0
2437
Во однос на вестите објавени на косовските портали за јавноста сакам да го направам појаснување:
Прво, тоа е измислен текст, со неточни напишани политички пораки. Јас не беб и не сум дел од тимот на Демократската унија за интеграција за преговори за формирање на нова влада со ВМРО-ДПМНЕ.
Второ, заедно со два претставника Теута Арифи и Невзат Бејта, ние сме овластени од раководството на ДУИ да преговараме за формирање влада на СДСМ.
Трето, јас отсекогаш сум бил следбеник на идејата за дебата која е внатрешна страна и не се пренесува преку медиумите, нарачани тексови или “анонимни извори”.
Но, како што треба да се даде објаснување, и да ја информирам јавноста дека сум против Никола Груевски и коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ, пишува Изет Меџити на Facebook.