Иванов побудалел

0
2526

Наспроти Уставот ток ќе го дал мандатот на она парламентарно мнозинство кое нему ќе му гарантира зачувување на унитарниот карактер на државата и некаква реформа во безбедносните служби.

Значи ли тоа дека оној што ќе ја прифати платформата на Албанците за учество во влада нема да добие мандат од Иванов бидејќи според него тоа може да ја загрози унитарноста.

Од кога Иванов на едни лидери им дава мандат без условување а од други освен мнозинство бара и доказ дека ќе формираат “патриотска влада”.

Така ли тој слободно си го толкува Уставот.

Ова е реално пучот кој тој го прави по нарачка од Груевски.

Фејсбук статус на Ѓорѓи Спасов