ИВАНОВ ЗА УТРЕ ПЛАНИРАЛ ДА И НАРЕДИ НА ВОЈСКАТА ДА ГО БЛОКИРА СОБРАНИЕТО, ЌЕ ПРОГЛАСЕЛ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА, ЌЕ НАРЕДЕЛ АПСЕЊЕ НА ЧЕЛНИЦИТЕ НА СДСМ И ДУИ?!

0
87263

Дознаваме дека за утре Иванов имал лудо сценарио спремено заедно со Груевски според кое со цел за да спречат создавање на влада на ДУИ и СДСМ имале во план да и наредат на војската да го опколи собранието со цел да спречи пратениците да влезат внатре!

Потоа планирал да воведе вонредна состојба и да нареди апсење на челниците на СДСМ и ДУИ под изговор дека со тоа спречувал распад на земјата?!

Во ист ден уставен суд ќе го укинел СЈО и потоа ВМРО-ДПМНЕ со автобуси ќе донело луѓе во Скопје на протести со цел предизвикување судири и граѓанска војна!

Извор : Мактел.Мк