ИВАНОВ: АЈДЕ НОВИНАРИТЕ НЕКА ИЗДВОЈАТ ОД СВОИТЕ ПЛАТИ ЗА ПОМОШ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ, НЕ САМО ПАТЕТИКА!!!

0
1120
Ги слушам новинарскиве ТВ уреднички патетики за пензионерите, навистина неиздржливо е со ниски домашни пензионерски и социјални буџети па еве ПРЕДЛОГ за ТВ уредниците, новинарите и на сите “нагоре и надолу”:

Ајде секој индивидуално да и’ дозволи на државата од сите, (и вработени и хонорарци и пензионери), од секоја трансакциска ж-ска во Македонија, да задржи по некој процент за солидарен фонд за партиципација на најниските пензии и за инпут + кај социјалците, еве јас со мојата пензија, (најнезаслужено ниска), сепак сум ЗА, да се задржи по некој реален %, мислам дека во оваа социјална криза баш реално ќе помогнеме, ајде ТВ уредници, ајде прво вие и ајде кампања!!
Фејсбук статус на Зоран Иванов.