ИАКО БРНАБИЌ КАЖА ДЕКА ВИНАТА Е КАЈ НИВ, МИЦКОВСКИ ЈА ОСУДИ ВЛАДАТА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕТО НА ПРАТКАТА НА ВАКЦИНИ ОД СРБИЈА, НАРОДОТ ГО РАСКИНА НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ!

0
1211

По одложеното доаѓање на вакцините против ковид-19 од Србија, кое требаше да се случи на граничниот премин Табановце каде причината беше потребата од усогласување на техничка документација околу доставувањето на вакцините од страна на Србија и покрај тоа што се огласи и премиерката Брнабиќ дека вината е кај нив а не кај соседот лидерот на ВМРО-ДПМНЕ ја обвини владата за неспособност и дека вината за одложеното доаѓање на вакцините е кај нас. Народот го растргна Мицковски на социјалните мрежи за неговите лаги за време пандемија за тоа дека едвај чека нешто да се случи за да фрла со дрва и камења по владата.