Зошто е екстрадиран Зоран Божиновски – Платени два милиона евра, пронајдени 2.000 разговори за ДУИ и 500 за ДПМНЕ!?

1
3148

Според пишувањето на Лајме кај Зоран Божиновски се најдени 2.000 разговори за ДУИ и 500 за ДПМНЕ. Како се одвиваше и која целта на апсењето на Зоран Божиновски.

ДУИ во текот на изминатите месеци два пати биле во српската амбасада за да прашаат дали Србија има нешто против нив со оглед на блиските релации на Божиновски со Ивица Дачич.

Добиле негативен одговор. Во меѓувреме ДУИ праќа луѓе да го решат Божиновски но српската полиција ги апси.

Потоа ДУИ односно негови претставници оди во Белград кај Вучич.

Резултат од средбата е запленување на материјалите-изјавата на Вучич дека Србија за разлика од останатите не се меша во внатрешните работи на Македонија и пријателски совет до Божиновски да не биде активен во овој период. Но, ДУИ со помош на ДПМНЕ на Вучич му нуди 2 милиони аргументи и се случува апсењето.

Тоа, беше темпирано пред откажните разговори во Виена и точно кога се случуваа протестите и контрапртестите

Сега, станува јасно зошто ДУИ упорно се држеше за 5-ти јуни како датум и последното соопштение дека работите ќе се разрешат и пред состанокот во Виена.
Откажувањето на состанокот во Виена го урна сценарито во кое ДУИ и ДПМНЕ со помош на Вучич и запленетите материјали сакаа да си отворат слободен пат до изборите на 5-ти јуни

Не треба да се црта дека Божиновски ќе биде изложен на тортура за да каже кој му ги дал материјалите.
Затоа слобода за Зоран Божиновски.

П.С Беса и Зијадин Села вашите протести ќе имаат смисла доколку денес пред Шутка му изразите подршка на Зоран Божиновски

Фејсбук  статус на Боби Илиевски

Comments are closed.