Зоран Божиновски за Сведок: Пиштолот што го носеше Мијалков беше да ме убијат мене!

0
711

Сведок имаше разговор со Божиновски во Нови Сад пред извесно време, каде што, тој во интервју подолго од еден час зборува за мотивите околу Шпион, зошто сакаат да го вклучат во тој предмет, вклучувајќи го и инцидентот на белградскиот аеродром, каде што во багажот на екс директорот на УБК Сашо Мијалков беше откриен пиштол.

-Мијалков носел пиштол и ракавици, а со тој пиштол требало луѓе од земунскиот клан да ме убијат мене. Но, по откривање на пиштолот, работата се изјаловила. Имав средба со луѓето од Земунски клан на која ги расчистивме работите- вели Божиновски во разговорот.

Текстот во целост прочитајте го ОВДЕ