Златко Ориѓански искрен: Аспасија Софијанова ноќеска го спаси животот на моето дете

0
750

Композиторот Златко Ориѓански на својотн профил на Фејсбук објави емотивен статус, посветен на доктор Аспасија Софијанова:

„Аспасија Софијанова e врвен, светски лекар, нокеска го спаси животот на моето дете. Таа е идеолошки, вмро, јас сум контра вмро, таа Влаинка, јас, Македонец. Дал тоа беше важно во тој момент? Не !

На крајот, таа ми подари своја книга, јас и подарив моја музика.

Животот е сепак, над се !!! Мора овие работи да ги разбистриме, осветлиме, да не мешаме баби и жаби, за добро на сите нас.“