Зимбери : Инцидентот во Гошинце е сценарио на владата

0
626

Поранешниот член на ОНА, Абедин Зимбери, кој живее во липковскиот регион, каде што ноќеска, според МВР, вооружени напаѓачи со ознаки на УЧК нападнале караула, вели дека во липковскиот регион нема никакви вооружени лица.

abedin-zymbery

Јас сум од тука, гледам дека луѓето нормално си живеат, нема никакви инциденти цело време.

„Овој инцидент за кој се јавува во медиумите изгледа е некое сценарио на владата, на Груевски, како и на Министерството за внатрешни работи. Сигурно планира некое сценарио за да може да го дефокусира вниманието на граѓаните и да се спаси од она што се случува. Велам дека ова нема да им успее, затоа што граѓаните не сакаат војни, сакаат мир, перспектива, сакаат работа, да живеат“, вели Зимбери во изјава за Радио Слободна Европа.

Извор : Радио Слободна Европа