ЗИКОВ: ШТО ВИДЕ ЗАЕВ ЗА 2 ГОДИНИ, ШТО НЕ ВИДЕ ГРУЕВСКИ ЗА 11!?

0
2173
Лидерот на СДСМ Зоран Заев, не само што не влезе во трка за претседател на државата, што неколкумина околу него, токму тоа неискрено му го предвидуваат и посакуваат (!?), тој со одлуката да не оди на предвремени парламентарни избори, всушност влезе во ризикот на се или ништо!
Или реформи – резултати – па на редовните победа во 2020 година, или заминување од власта! Тоа е лидерство, драги мои!
А како во оваа ситуација ќе одиграше Никола Груевски, осудениот и избеган долгогодишен премиер на Македонија!? Ќе одеше на избори секако … за да не го уценуваат, хахахa.

Линк до целата колумна на Капитал.мк