ЗЕМЈАВА ДЕНЕС ДОБИ ЧЕТВРТ ХЕРОЈ ДОНОР НА ОРГАНИ – РАНО УТРОВО СРЦЕТО НА 44 ГОДИШНА ПОЧИНАТА ПАЦИЕНТКА ЗАПОЧНА ДА ЧУКА

0
235
Рано утрово срцето на 44 годишната пациентка чие семејство несебично ги донираше органите, почна повторно да чука.

Следните денови се критични да се надеваме дека телото ќе го прифати новиот орган.

Пациент кој неколку години боледува од тешка кардиоваскуларна болест добива шанса за нов живот.

Во изминативе 24 часа околу 100 тина лекари, медицински сестри и болничари работеа заедно како тим и покажаа како беспрекорно функционира здравственитот ситем. Повеќе детали за трансплантацијата во текот на денот.
Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.