ЗЕЛЕНСКИ : РУСИЈА ЌЕ ПЛАТИ ЗА СИТЕ ШТЕТИ ШТО И ГИ НАПРАВИ НА УКРАИНА

0
495

Украинскиот претседател Владимир Зеленски им вети на Украинците дека ќе се плати штетата врз инфраструктурата во зенговата земја предизвикана од инвазијата на руските сили и дека цената за тоа ќе ја плати Москва.

-Ќе ја вратиме старата состојба на секоја куќа, секоја улица, секој град и на Русија и кажуваме: Научете го зборот репарации и отшета. Ќе ни вратите во целост се што направивте против нашата земја, против секој Украинец, рече Зеленски во видео порака.