ЗВРО-ПРИЛЕП ЌЕ ДАДЕ СВОЈА ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНСКИОТ ПРОТЕСТ КОЈ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО ПРИЛЕП

0
855

Членовите на „ЗВРО 2001-02“ од Прилеп со поддршка ќе се придружат на граѓанскиот протест најавен за утре во Прилеп.

zvro

Во сооопштението на ЗРВО-Прилеп се вели :

Здружението се приклучува кон групата граѓани кои се против аболицијата од страна на Претседателот на осомничените криминалци. По тој повод го повикуваме нашето членство масовно да излезе и да го искаже својот револт против одлуката на Претседателот на Реублика Македонија за аболиција на осомничените за криминал, воедно и д аго искажеме незадоволството од врховниот командант кој до сега ни еднаш не даде никаква поддршка на учесниците во воениот конфликт од 2001 година