ЗА ОВОЈ НОВ УСПЕХ НАРОД ЌЕ ГО НАГРАДИ ЗАЕВ НА НАРЕДНИ ИЗБОРИ : Продолжува растот на платите, посветени сме да стигнеме до 34.000 денари просечна плата

0
1189

Продолжува растот на платите од месец во месец. Просечната исплатена нето плата во декември 2020 изнесувала 28.294 денари, што е зголемување за 5,4 проценти во однос на истиот месец во 2019, поточно за 1.458 денари, објави на неговиот ФБ профил премиерот Зоран Заев.

– Посветени сме на покачување на платите за да стигнеме до 34.000 денари во следните четири години, со цел подобрување на стандардот на граѓаните и економијата во земјата, напиша премиерот Заев.