ЗАПОЧНУВА ЛЕТНОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО, НА 29-ТИ ПО ПОЛНОЌ СТРЕЛКИТЕ ДА СЕ ПОМЕСТАТ ЗА ЕДЕН ЧАС ПОНАПРЕД

0
297

На 29. Март (недела), во 2 часот наутро ќе преминеме на летно сметање на времето. Истото ќе заврши на 25. Октомври во 3 часот, кога повторно ќе се премине на зимското, реално време. Стрелките на часовникот во недела треба да се поместат еден час напред и наместо 02 да означуваат 03 часот. Ваквиот начин на поместување на времето не е од многу одамна и има свои причини.