ЗАПОЧНАА РАБОТИТЕ ЗА ИНКЛУЗИВНИОТ СОЦИЈАЛЕН ПАРК ВО ГОЛЕМИОТ ПАРК ВО ГОСТИВАР

0
425

Filluan punimet për parkun inkluziv social në parkun e madh të Gostivarit

Brenda parkut të madh të Gostivarit filluan punimet për ndërtimin e 675 metra katrorë park inkluziv, ku fëmijët, përfshirë ata me nevoja të veçanta, do të shoqërohen dhe do të luajnë së bashku.

Parku inkluziv social shtrohet me tartan për sigurinë e vizitorëve si dhe do të pajiset me lojëra dhe rekuizita të sigurta me standard të lartë.

Projekti vjen si rezultat i aplikimit me këtë projekt nga Komuna e Gostivarit në Byronë për Zhvillim Rajonal të Pollogut dhe Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Komuna e Gostivarit

————————————————————————————————————————–

Започнаа работите за инклузивниот социјален парк во големиот парк на Гостивар

Во рамките на големиот градски парк, започнаа работите за изградба на инклузивен парк со површина од 675 метри квадратни, каде децата, вклучително и оние со посебни потреби, ќе се дружат и ќе играат заедно.

Инклузивниот социјален парк ќе се уреди со татран заради безбедноста на посетителите и ќе биде опремен со безбедни игри и реквизити со високи стандарди.

Овој пројект доаѓа како резултат на апликацијата со овој проект од страна на Општина Гостивар до Бирото за регионален развој на Полог и Министерството за труд и социјална политика.

Општина Гостивар