ЗАПОЗНАЈТЕ ГО ХАЏИ, НАЈВАЛКАНИОТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ КОЈ ЖИВЕЕЛ 94 ГОДИНИ, НЕ СЕ БАЊАЛ ПОВЕЌЕ ОД 60 ГОДИНИ, ПУШЕЛ ЛУЛЕ СО ЖИВОТИНСКИ ГОВНА ПА ДУРИ СЕ ХРАНЕЛ СО ЛЕШЕВИ ПО ПАТИШТАТА

0
257

Пред да умре на 94-годишна возраст во 2022 година, Аму Хаџи беше познат како „Највалканиот човек во светот“.

Живеел во валкана колиба и не се бањал со вода или сапун повеќе од 60 години. Другите необични навики на Хаџи беа добро документирани, кои вклучуваа убиства на патиштата, пушење луле исполнето со животински говна и верување дека чистотата ќе го разболи. Непосредно пред неговата смрт, блиските селани успеале да го убедат да се бања.