ПА КАКОВ Е ОВОЈ РЕЖИМ НА ЗАЕВ ВО ПРИЛЕП, КАНДИДАТОТ НА СДСМ ГОРАН СУГАРЕСКИ ГИ СОБРАЛ СИТЕ КРИТИЧКИ НОВИНАРИ ДА СЕ ПРЕТСТАВИ НА ЧАРШИСКО КАФЕ, ЗАМИСЛЕТЕ ДА БЕШЕ САМО ГРУЈО ПОМЕЃУ КРИТИЧКИ НОВИНАРИ, ИМАШЕ ДА ГИ ДЕНЕ НА КОЛ И ДА ГИ СТРЕЛА ЈАВНО НА ПЛОШТАД И НА КРАЈ ДА ГИ ПРОГЛАСИ ЗА ЛЕПРОЗНИ

0
897

Со прилепските новинари разговаравме за состојбите во медиумите, за изнаоѓање начини за подобрување на нивниот статус, како и за поедноставување на пристапот до информации од локален карактер.

Како иден градоначалник, ќе практикувам транспарентност во моето работење, со подеднаква достапност за секој новинар и за секој медиум.

Бидејќи новинарите се најдобриот коректор на секоја власт, мост помеѓу власта и граѓаните.
Фејсбук статус на кандидатот за градоначалник на СДСМ во Прилеп, Горан Сугарески.