Замир Мехмети : Зборовите на Тито денес вредат исто колку еден обичен прдеж

0
1757

Сите зборат како Тито Петковски во 2006 му помогна на Грујо да дојде на власт. Точно е тоа, но за мене поголем грев е фактот дека Тито после Букурешт во интерпелацијата за владата ( кога Грујо остана само со ДПА и ги немаше бројките за составување мнозинство) гласаше ЗА доверба на владата ( иако тие денови отворено велеше дека ќе гласа против ). Тогаш памтам се збореше дека Грујо му ветил на Тито заеднички настап на предвремените парламентарни избори во 2008 , за само месец дена подоцна Грујо да почне да му ги купува еден по еден пратениците на НСДП и да го заебе ( почнаа со Јагула Куневска итн). Дакле, да не му помогнеше Тито на Грујо денес во Македонија многу работи ќе беа поинаку.

Можеби Скопје 2014 немаше да биде…

Толку за политичкиот ,, морал” на Тито.

Затоа зборовите на Тито денес вредат исто колку еден обичен прдеж.

Фејсбук статус на Замир Мехмети