ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКАТА КОНТРА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО : НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ОДЛУКАТА ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА ЈОВЕВ

0
750

Заменик-министерката за здравство д-р Маја Манолева, контра министерот Фатмир Меџити за разрешувањето на кардиохирургот Сашко Јовев.

„Не се соогласувам ниту со одлуката за разрешување, ниту пак со начинот на кој беше разрешен. Сите одлуки треба да се базираат на факти и аргументи. И како човек и како носител на јавна функција, дотолку повеќе што не ги знам причините за разрешувањето на професорот Јовев“, вели доктор Манолева.