ЗАКОНОТ ЗА „ЦРНИТЕ ЛИСТИ“ ВО ВТОРНИК ПАК НА ВЛАДИНА СЕДНИЦА

0
205

Измените на Законот за рестриктивни мерки со коишто треба политичарите и бизнисмените кои се најдоа на „црната листа“ да подлежат на санкции и во Македонија, во вторник повторно ќе се најде на владина седница.

Откако Владата вчера ги повлекла измените од собраниска процедура, од Министерството за надворешни работи како предлагач на Законот, тврдат дека измените се повлечени поради изборот на новата влада.