(ВИДЕО) ЗАКАНИТЕ НА ЗАЕВ СТАНАА РЕАЛНОСТ: Над 30 ВМРО-ВЦИ од Прилеп повикани во полициска станица откако со денови го имаа опколено домот на пратеникот Хари Локвенец!

0
2370

Гневни ВМРО-вците пишуваат на фб:

За вчерашните протести во Прилеп, повикани се на информативен разговор околу 20тина души, за утре шестмина и им се најавени кривични пријави…
Го повикувам народот уште помасовно да не се оставаме сами туку сплотени тогаш ништо не ни можат. Во меѓувреме некој од батките вмровци да го притегне мицковски да престане да се јавува на членството за да не излегува на протести…
Ако нема протести, ќе има бунт, а ако нема бунт ќе има граѓанска војна…
Значи мора да има протести како демократско право и НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ПРАКТИЦИРА ФАШИЗАМ И ОД ДВЕТЕ СТРАНИ ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!!… НЕ ВИ СЕ ПЛАШИМЕ..