Заев ја исецка режимската пропаганда на илјадници парчиња : Двојазични банкноти и униформи се спротивни на Уставот!!!

0
1422

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев на денешната прес конференција каде ја презентираше програмата за живот во Македонија изјави дека дојазичните банкноти и униформи се спротивни на уставот и дека нема да дојде до тоа.

Иако овие точки се едни од неколкуте со кои владејачката ВМРО-ДПМНЕ манипулира во јавноста лидерот на СДСМ Зоран Заев даде конкретни одговори по тие прашања и ги распрсна лагите на куртон пропагандата на Груевски.