Заев: Признание од Сашо Мијалков дека убиството го извршил Игор Спасов додека бил на должност!

0
533

zaev 5 maj

– Заташкувањето на случајот разбуди сомнежи. Зошто МВР со денови молчеше и го прикриваше убиството? Зошто одговорноста се сведе само на еден човек? Зошто немаше командна одговорност за овој случајот? Ќе слушнете признание од Сашо Мијалков дека убиството го извршил Игор Спасов додека бил на должност, а не физичкото лице Игор Спасов. А потоа смислиле план како да се прикрие одговорноста. Првите три разговори што ќе ги слушнете се само еден ден по настанот. Иво Котевски, во разговор со Гордана Јанкулоска, новинарите ги нарекува „таленти“ и „идиоти“. Ќе слушнете дека првичните изјави на МВР за настанот немаат никаква врска со реалноста и како се бара од медиумите блиски до власта да не објавуваат за овој настан – рече Заев да денешното објавување на најновата бомба.