ЗАЕВ ПО ПОВОД СРПСКИОТ СВЕТ ПРАЗНИК ,,СВЕТИ САВА” ГИ ПРЕЧЕКА СРБИТЕ КАКО БРАЌА, МИНИСТЕРОТ ЗА ОДБРАНА НА СРБИЈА ВУЛИН, ПРАТЕНИЦИ ОД СРБИЈА И РЕПУБЛИКА СРПСКА

0
618

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев вечерва присуствуваше и се обрати на свечената академија посветена на празникот Свети Сава. Пред присутните високи преставници од Република Србија, Босна и Херцеговина, како и од Република Српска, Премиерот Заев истакна дека му претставува особена чест што е дел од академијата посветена на една од најсветлите и најсветите личности во историјата на српскиот народ, Свети Сава.