ЗАЕВ ОТКРИ ПИКАНТЕРИЈА: ЦЕЛОСНО СМЕ ПОСВЕТЕНИ НА НОВИТЕ ИНВЕСТИЦИИ, ВО ЕДНА ПРИЛИКА ДРЖЕВМЕ ВЛАДИНА СЕДНИЦА ДО 6 САБАЈЛЕ ЗА ДА И ПОМОГНЕМЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ДУРА ДА ГО ИЗГРАДИ ТРЕТИОТ ПОГОН

0
262

– Американската ДУРА имаше потреба да им стигне германска опрема и инженери за да се изгради третата хала, држевме владина седница до 6 сабајле како да им помогнеме и да ги олабавиме рестрикциите во пикот на пандемијата за да им излеземе во пресрет и горди сме што успеавме да го изградиме тој трет погон во кој се вработија стотина наши граѓани.

Премиерот Заев на денешниот прес по повод новите странски инвестиции.