Заев: Опозицијата нема да учествува во работата на Собранието додека Уставниот суд не се изјасни за СЈО

0
681
Додека не се изјасни Уставниот суд за законитоста на Специјалното јавно обвинителство, пратениците од СДСМ и коалициските пратеници нема да учествуваат во работатата на Собранието, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев.
Тој појасни дека опозицијата не го напушта Парламентот, туку нема да учествува во неговата работа и го оцени како добронамерен чекор.