Заев од Струмица : Направивме многу, горд сум што можам да ги погледнам земјоделците во очи

0
235
Јас сум од земјоделски крај и горд сум што можам да ги погледнам во очи поради се што направивме во изминатите 2 години за нив и за оваа значајна гранка, рече претседателот Заев на граѓанската трибина „На прав пат“ во Струмица.
-Дали понавреме некогаш имало субевнции од сега? Дали некогаш имало поголеми износи на субвенции од денеска. Дали некогаш имало поголем пласман и поголеми откупни цени за земјоделските производи? Немало. Во споредба со минатите 11 години имаме голем напредок, големи успеси. Граѓаните го знаат тоа, земјоделците пред се. Тоа е прав пат. Затоа продолжуваме по вистинскиот пат,