ЗАЕВ ОД КОЧАНИ: ЈАС И ФИЛИПЧЕ ЌЕ ОСТАНЕМЕ ВО КОЧАНИ ЦЕЛА НОЌ, УТРЕ НЕ ЧЕКА НЕИЗВЕСЕН ДЕН, ТУКА Е ПОЛИЦИЈАТА И ВОЈСКАТА КОИ ЌЕ ПОМАГААТ АКО ТРЕБА ЕВАКУАЦИЈА НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА

0
1356

– Јас и Венко Филипче и градоначалникот на Штип Николов ќе останеме во Кочани да дежураме цела ноќ во случај пожарот пак да се засили, тука е војската и полицијата да помогнат ако треба евакуација на некои населени места, утре ќе биде тежок ден затоа што пак ќе има силни ветрови кои ќе го обноват пожарот затоа што утре ќе го дочекаме денот спремни со сета можна човечка сила и мехамизација што ја имаме а ќе ни помогнат и од Бугарија, Пендаровски и Радев договорија помош и од таму.