ЗАЕВ ОДГОВОРИ НА КРИТИКИТЕ ЗА ВОЗЕЊЕТО МОТОР ВО НЕДЕЛА : ЈАС КАЖАВ ДЕКА ВО НЕДЕЛА НЕ РАБОТАМ УШТЕ КОГА СТАНАВ ПРЕМИЕР, ВЕ МОЛАМ ИМАЈТЕ РАЗБИРАЊЕ БИДЕЈЌИ И ЈАС СУМ ЧОВЕК И ТАКА ПОЛНАМ БАТЕРИИ ПО НАПОРНАТА НЕДЕЛА ШТО ГИ НОСИ ФУНКЦИЈАТА ПРЕМИЕР

0
1270

Откако опозицијата два викенди по ред ги критикува премиерот Зоран Заев и министерот Венко Филипче, дека возат мотори во време кога Македонија се соочува со огромни бројки на починати од коронавирусот, со одговор денеска се јави премиерот.

„Уште кога ме избраа премиер, реков викенд не работам. Недела е ден за семејството, за себе. Лично јас ги полнам батериите со возење на мотор. Недела е ден кога секој човек заслужува да одмори, и јас секогаш кога можам, за време на викенд сум за семејството. Иако имам дозвола, не се движев никаде за време на полициски час. Направив една турнеја добра низ земјата, и тоа е ден на викенд. Јас не се кријам. Го правам тоа за себе. Ако јас би бил покорисен, ако можеме нешто плус да помогнеме и јас и министеро Филипче, секако од тоа мое лично право веднаш ќе се откажам. Но сме направиле дефинитивно се, и недела е ден за одмор“, рече Заев.