ЗАЕВ: НИ ТРЕБА УШТЕ ЕДЕН АВТОПАТ И ЌЕ БИДЕМЕ ТАМАН, МИСЛАМ НА АВТОПАТ ОД ВЕЛЕС ПРЕКУ БИТОЛА И ПРИЛЕП ДО РЕСЕН И ОХРИД!

0
1100

– Ни треба уште еден автопат и тоа во централна Македонија значи од Велес преку Битола и Прилеп до Ресен и Охрид, и тогаш ќе бидеме добро покриени со автопати во земјава, секако тука сметам дека Скопје – Блаце ќе се заврши како и експресниот пат од Куманово преку Крива Паланка до Деве Баир. Пред тоа да се поврзе и автопатот од Кичево – Охрид до Ќафасан а потоа и од Кичево до Гостивар.

Премиерот Заев на тв интервју пред 7 новинари на МТВ.