Заев на фејсбук: Тргна работата народе мој, ќе нѐ биде!

0
745

Премиерот Зоран Заев вечерва објави статус на својот фејсбук профил каде што напиша дека изминатата годнина ја завршиле со 5.6% покачување на месечната плата, дека многу скоро ќе станеме дел од НАТО. На крајот статусот го заврши со реченицата „Ќе не биде!“

„Изминатава година ја завршивме со 5,6% покачување на просечната плата. Тргна работата. Многу скоро ќе станеме дел од НАТО – безбедна држава, со стабилизирана економија.

Овие факти, како и посветената економска политика, за година и пол донесе 17 нови странски инвестиции, кои во финалната фаза ќе вработуваат повеќе од 4.000 луѓе.

Ќе нѐ биде!“, напиша Заев.