ЗАЕВ НА ТЕЛМА: Јас ја ризикувам мојата политичка кариера и на целиот прв ешалон на СДСМ, може ќе се удавиме, може ќе завршиме на зелена ливада, но вреди ризикот за Македонија да стане дел од ЕУ и НАТО!

0
2251

– Ова е голем ризик за мене и моите блиски во СДСМ а и цело владино мнозинство, или ќе се удавиме или ќе завршиме на зелена ливада после маглата, но вреди ризикот, за Македонија да стане дел од ЕУ и НАТО, да биде на масата со големите светски сили, да добиеме имотен лист за ова парче земја, вреди за сето тоа да се ризикува политичка кариера!

Премиерот Заев на Телма.