ЗАЕВ НА СИТЕЛ СИГУРЕН ВО СЕБЕ : СДСМ Е ПОБЕДНИК НА ИЗБОРИТЕ, ЗАРАДИ ПОНУДАТА, ПРОГРАМИТЕ И ПОДДРШКАТА ОД ГРАЃАНИТЕ, ОЧЕКУВАМ ПОБЕДА ВО ПРВ КРУГ ВО 30 ОПШТИНИ

0
247

Верувам во победа на локалните избори прво заради тоа што ги имаме најдобрите кандидати, второ заради најшироката коалиција, трето заради тоа што ги имаме најдобрите програми и четврто, заради тоа што водиме на анкети, истакна вечерва претседателот Зоран Заев во интервју за Дневникот на Сител Телевизија.

„На анкетата на ИРИ СДСМ има 19 осто, ВМРО-ДПМНЕ 16 отсто, потоа излзе анкетата на Брима каде СДСМ има 18,9 а ВМРО-ДПМНЕ 16,3 отсто рејтниг. Резултатот во победата ќе биде подобар од тоа што беше на парламентарните избори. Јас очекувам прв круг победа во Град Скопје, победа во прв круг во 30 општини што е поприлично видлива победа каде што конкурираме директно со нашиот опонент. Сето тоа ќе значи потврда и верификација на ваквите политики и поддржување на стабилен период. Период на фокус на економски стандард, на работни места, на повисоки плати сите други вкупно крупни политики што досега се донесени на крајот на денот се заради економија. Имаме 2,5 години пред нас на кој можеме да се фокусираме за да ги направиме граѓаните победници, победници кои ќе значат со повисоки примања, со подобар амбиент на живеење во нашата земја“ заклучи претседателот Заев.