ЗАЕВ: НА МЕРКЕЛ ВО ЧЕТВРТОК ЌЕ И КАЖАМ ВО ЛИЦЕ – ЈАС ИСПОРАЧАВ, СЕГА СИ ТИ НА РЕД, ИНАКУ КАКО ЌЕ ГИ МОТИВИРАШ ТАЧИ И ВУЧИЌ ДА СЕ ДОГОВОРАТ КАКО ЈАС И ЦИПРАС?!

0
1948

– Во четврток на тетатет средба со германската канцеларка Меркел, ќе и порачам – ЈАС ИСПОРАЧАВ, СЕГА СИ ТИ НА РЕД! Ќе ја прашам – КАКО МИСЛИШ ДА ГИ МОТИВИРАШ ТАЧИ И ВУЧИЌ ДА СЕ ДОГОВОРАТ, АКО ВЕТУВАЊЕТО КОН МЕНЕ НЕ ГО ИСПОЛНИШ? Но таа е наш голем пријател, верувам дека ќе добиеме датум во јули.

Премиерот Заев на ТВ 24.